ezustvereb

Az Ezüstsas 2008 végén leszállt. Azzal próbálok boldogulni, ami maradt utána. Mondhatni, rendezem, eladom a hagyatékot.

Legutóbb erről beszéltünk...

free counters

Rokonok

2010.01.25. 18:56 | 21 hónap | 2 komment

Nem sok szenvedély kezdetét ismerem, a fotókét kivételesen igen.

A nagybátyám, szintén abnormális kategória az átlagpolgár számára, egy szőlőhegyen éldegélt abban a házban, ahol született - csakúgy, mint a bátyja, a nagyapám. Mire húsz éves lett, többet élt, mint más két élet alatt, így néhány hűvösebb pincezárka-látogatás és évtizedes rendőrségi felügyelet mellett volt ideje kialakítani a maga cinikus világszemléletét. Két dolgot utált nagyon - sokat kevésbé - a csámcsogást és a buta embert.

A katonadolgok létéből eredően érdekelték, talán apám legtöbb "fertőzése" is tőle származik. Sok katonakép volt nála, a szebbeket-jobbakat ki is rakosgatta, vagy egyszerűen pakliban hevertek az asztalon. Történt egyszer, hogy valami kevésbé megáldott eszű tette nála a tiszteletét, és rákérdezett, hogy az ott talán a nagypapa? és a többiek?

Mire a nagybátyám szemrebbenés nélkül rávágta: azok ott a rokonság többi része. Hát, így történt, hogy mikor apám egy-egy bolhapiacos menetből hazatért, és kipakolta a friss kincseket a zsebéből, mosolygva mesélte, hogy milyen rokonokat újított be.

Címkék: történet apám

A bejegyzés trackback címe:

https://ezustvereb.blog.hu/api/trackback/id/tr131701562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hungaryhonvéd 2010.01.25. 20:26:54

Ez jó! =)

Néha én is örülnék neki, ha én is így "újíthatnék" rokonságot magamnak...

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.01.26. 00:39:11

A történet tényleg jó. A buta embert én sem bírom, a csámcsogás meg csak akkor zavar, ha idegenektől ered :-)
süti beállítások módosítása