ezustvereb

Az Ezüstsas 2008 végén leszállt. Azzal próbálok boldogulni, ami maradt utána. Mondhatni, rendezem, eladom a hagyatékot.

Legutóbb erről beszéltünk...

free counters

Kreatív blogger díj

2010.02.26. 15:25 | 21 hónap | 8 komment

Hát, engem is elért. Illetve az ezustverebet. Megkaptam a díjat, köszönöm a Nővérnek. Igen, egy apácától érkezett.

A hozzám eljutott szabályok alapján 7 dolgot kellene írnom magamról. Mivel azonban ez a blog nem rólam szól, ezért arról írok, akinek köszönhető az egész. Apámról. Előtte azonban továbbajánlanám. Szerintem a nemfelejtjük blog alkotói nagyon sokat tesznek egy igazán szép jelmondat alatt. Leginkább a családi legendáriumból származó poszt fogott meg. Remélem, elfogadjátok.

Egy rövid megjegyzést fűznék még a díjhoz: az ezustverebhez nem illik a díj logója, így azt nem teszem ki ide, de elteszem a kellemes meglepetések emlékei című fiókba a fejembe. Ugye, nincs harag?

Most pedig akkor 7 dolog apámról. Kívülről befelé, mint a hagymánál.

  1. 192 cm, 89 kg - fénykorában. 12x kg a rák előtti időszakban.
  2. napi 2 doboz akármi, általában piros marlboro. olvasás közben a homlokánál, miközben a kisujj-gyűrűs ujj-hüvelykujj támasztja a fejét.
  3. olvasás. könyvjelzőként általában fogpiszka vagy budipapírszelet. akkurátusan letépve, a felső 7 mm kilóg. rengeteg könyv van most is így a polcokon.
  4. polcok. fa. az utolsó időszakban sokszor mondogatta, hogy a faszé' nem lett asztalos. vagy ács.
  5. ács. házak. sokáig azt hitte, tud rajzolni. de kiderült, hogy nem. amikor egy barátja fejből lerajzolt egy rembrandt rézkarcot golyóstollal 5 perc tanulmányozás után. de azért még építész lett. a vasbetont kegyetlenül értette és szerette.
  6. főnök. a sas. aki mindent észrevesz. évekig volt a vasszerelők főnöke mindenféle németországi építkezéseken. nagyokat alkotott.
  7. nagy alkotások. nagy bukások. és mindig talpra állt. egyre magasabbra mászott és egyre nagyobbat esett. a pofon mindig onnan jött, ahonnan nem várta. rák volt a jegye.

Címkék: apám kreatív blogger

A bejegyzés trackback címe:

https://ezustvereb.blog.hu/api/trackback/id/tr661792463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Letícia nővér · http://leticianover.blog.hu/ 2010.02.26. 16:06:34

Teljesen jogos, hogy nem tetted ki az emblémát, és persze az is, hogy nem magadról írtál. A vándordíj új címzettje is nagyon megérdemli. Érzékletesen írsz édesapádról, szinte látom magam előtt.

vén betyár 2010.02.26. 23:25:45

Nagyon kemény, nagyon őszinte, nagyon szép, nagyon megható...

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.02.27. 11:47:07

Respekt neked és az emlékének. Annak alapján, ahogy leírod, szívesen boroztam, cigiztem és beszélgettem volna vele egyet.

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.02.27. 13:21:31

@tiboru: szerencsére nekem még volt rá alkalmam :)
Utoljára két éve, mikor mentünk a baróti tábort leszervezni, nála álltunk meg éjszakára Kolozsváron. Akkor megittunk két üveg bort hárman, meg elszívtunk a fene tudja, hány doboz cigit.
Jó volt. Soha nem bánom meg. Azóta is sokszor jut eszembe az az este. Két hét múlva nem autóval, hanem repülővel megyek. Úgyse tudnék hol aludni Kváron...

Carmesina · http://carmesina.blog.hu/ 2010.03.04. 14:33:27

Én is gratulálok. És sajnálom, h már nem lehet veletek.
süti beállítások módosítása