ezustvereb

Az Ezüstsas 2008 végén leszállt. Azzal próbálok boldogulni, ami maradt utána. Mondhatni, rendezem, eladom a hagyatékot.

Legutóbb erről beszéltünk...

free counters

Helyzetjelentés

2010.01.24. 13:26 | 21 hónap | 15 komment

Eltelt 10 nap azóta, hogy igazán élni kezdett az oldal. Megpróbálom összefoglalni, hogy eddig hol tartok.

A katonaképek szépen pörögnek, bár érthető módon a tizedik honvéd/népfelkelő már annyira nem izgalmas. Rezső története ugyanakkor sokakat meghatott, hiszen a kissé pufók, bizonytalan katona megkomolyodva, de még mindig ritkás bajusszal, becsületesen kidekorálva ért vissza. Az észrevételért egyébként külön hálás is vagyok, mert annak ellenére, hogy a kezemben tartottam a két képet, nem vettem észre az azonosságot. A következőkben két album fog következni. Az időben egyébként most egy darabig hátrébb lépünk. Hétfőtől péntekig ismét minden reggeli fél kilences kávéhoz jut egy-egy katonaember.

Benő

Hogy jó hírt is mondjak, komoly helyről érkező madárkák csicseregték, hogy lenne esetleg érdeklődés a fotók iránt. Úgy legyen.

Az egyenruhák a mai nappal lekerültek a padlásról, így megragadom az alkalmat, és bemutatom Benőt és Joe-t. A nemzetköziség jegyében kerültek hozzánk. Benő karakán tartásával, míg Joe markáns arcélével nyerte el tetszésem. A továbbiakban ők fogják bemutatni a gyűjtemény hozzájuk való darabjait.

A fotózásról egyébként sokat faggattam Hoerbit, a Lusitaniáról szóló cikk szerzőjét, aki nem csak íráskészségéről, hanem fotós ismereteiről is híres - lévén fotós. Az új tudományom alapján az apróbb dolgokhoz egy fotózós dobozt készítek, ami 3 oldalon dipát kap, hogy derítse a fényt, a negyediket kivágom a fénygépnek, az aljára pedig már megvettem a gyönyörű zöld tükörbársonyt.

Joe

A nagyobbakhoz társult hozzánk a két önkéntes, akiket pedig megpróbálok egyenletesen megvilágítani két nagyobb izzót kapott állólámpával. Ha minden igaz, és este elalszik a szaporulat, akkor meg is csinálom az első próbaképeket.

A szavazás eredménye eddig egyébként egyelőre teljesíthető, hiszen kartokat és kitüntetéseket akartok. Igaz, hogy a 6.000 feletti pageviewal ellentétben alig tizenpáran szavaztak. Szóval aki még nem, annak itt a lehetőség, és kérném is - nekem is könnyebb így.

A sok kacat közül egyébként rendszerint nem tudok választani, így mindenfélébe belekapok. Talán érdekesebb is így olvasni róluk, mint egymás után hat Rezsőt megnézni.

A jövőre nézve tehát igyekszem fenntartani az eddigi posztolási sűrűséget, ami talán egy kicsit könnyebb is lesz, mivel épp nincs halaszthatatlan munkám. Végre leadtam mindent, és egy kicsit "játszhatok".

Címkék: gondolat

A bejegyzés trackback címe:

https://ezustvereb.blog.hu/api/trackback/id/tr661697781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MTi 2010.01.24. 14:03:08

Pedig bíztam benne, hogy Rezső történetét tovább tudjuk bonyolítani... :( Tudod: megemberesedve túlélte a háborút, visszatért könyvelői állásához, megnősült, gyermekei születtek... Egyszóval: boldogan élt, míg meg nem halt :)
Várok mindent, amit csak közreadsz! Kávé mellett!
Sikerült kapcsolatba lépni IP-vel?

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.01.24. 15:20:48

@MTi: Igen, köszönöm még egyszer! Ő a titokzatos, akit érdekelnek az albumok.
Rezsőről lehet, hogy még előkerül ez-az... Az (unoka)öcsémnél van egy kisméretű doboz, elvileg már beszkenelte, abban van mindenféle izgalmas limlom, bár szerintem Rezsős pont nincs.
Most megyek, kicsomagolom a fóliába tekert egyenruhákat. Szép adag lesz, kitart vagy 3 hónapig, még ha naponta is posztolok...

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.01.25. 17:45:52

Látom, megvan A kard lelke Robert O'Connelltől! Az egyik kedvencem!

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.01.25. 18:25:33

@tiboru: hm... még van egy pár. Őszintén szólva a kard lélektanával eddig nem foglalkoztam, de kénytelen leszek :)
Nálam olyanok vannak sorozatban, hogy Ceasarok élete és mondjuk a barokk építészet. Mondjuk az az Öregnek is volt, de a képen látható polc tartalmával nem foglalkoztam.

Egyébként pedig bréking-bréking: megnyittattak a hivatalos fülek - köszi, MTi - és pénteken elbuszol hozzánk a fél Hadtörténeti :)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.01.26. 00:36:12

@21 hónap:

Ha majd rettenetesen sok időd lesz, nézd meg kérlek, hogy ezek megvannak-e:

1.) John Keegan: Maszk (A hadvezéri mesterség Nagy Sándortól napjainkig);

2.) Robert J. Kershaw: Hídfő (Szeptemberben sohasem havazik);

3.) Len Deighton: Vér, veríték és ostobaság (A különöstől a totális háborúig).

Mindhárom az Aquila kiadó hadtörténeti sorozatában jelent meg 3-5 évvel ezelőtt (vagy még régebben), még azelőtt elkapkodták, hogy le tudtam volna csapni rájuk, és nagyon hiányoznak a gyűjteményeből...

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.01.26. 01:52:14

@tiboru: A Keegan név ismerős, a többi hasraütésre nem. De ez még nem jelent semmit.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.01.26. 12:57:28

@21 hónap:

Semmi sürgős, csak gondoltam, hogy bebiztosítom magam; sosem lehet tudni.

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.01.26. 13:13:38

@tiboru: OK, de nem ígérek semmit.
Az egyik kedvence a Zöld posztós csatatér volt. Most, hogy írom, jut eszembe, hogy még nem láttam itt.

cyd 2010.01.26. 20:42:36

@MTi: tuti nem könyvelő, annyira még Rezsőnek sincs lúzer kinézete

MTi 2010.01.26. 20:54:02

@21 hónap: Vaú-vaú, aztán beszámolót kérünk! :)
@cyd: hát igen, a mi Rezsőnk :)

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.01.26. 21:45:43

@cyd: na, a könyvelő is előkerült... bérszámfejtőnek elfogadod? :P

cyd 2010.01.26. 22:43:12

@21 hónap: azok a Mancikák voltak.
Habár... ha kapott némi repeszt odalent...

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.01.26. 22:46:17

@cyd: attól nem lett mancika, ez tuti. A nagyapámat a budin ülve találta el a repesz, a lábában és a karjában élete végéig maradt. Így jött haza hadifogságból, és így csinált repeszesen Ezüstsast.
Egyébként ciki-e vagy sem, mikor megkaptuk nagyapám urnáját, titokban mindenki megrázta, hogy kocog-e, azaz hogy őt kaptuk-e vissza...
süti beállítások módosítása